preskoči na sadržaj
Vijesti

Okusi Hrvatske

Prvoga radnog tjedna nove godine učenici iz Wernaua, Nürtingena i Reutlingena započeli su rad na nastavnome projektu Okusi Hrvatske, u sklopu kojega će tijekom mjesec dana upoznati najpoznatija jela hrvatske kuhinje, povezati gastronomiju sa znanjem iz zemljopisa i povijesti, čitati i slušati legende o nastanku pojedinih jela, proširiti leksik riječima vezanima uz hranu i pripremu hrane te pripremiti dvojezični digitalni katalog jela hrvatske nematerijalne baštine. Uvodni smo sat, koji je bio posvećen tipičnim hrvatskim jelima od mljevenoga mesa, na kraju još dodatno začinili začinskom igrom, u kojoj su učenici učili hrvatske nazive za ukupno petnaest začina, a potom se natjecali u pogađanju mirisa pojedinih začina.




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marija Prpić   datum: 10. 2. 2019.

Vijesti

Okusi Hrvatske

Prvoga radnog tjedna nove godine učenici iz Wernaua, Nürtingena i Reutlingena započeli su rad na nastavnome projektu Okusi Hrvatske, u sklopu kojega će tijekom mjesec dana upoznati najpoznatija jela hrvatske kuhinje, povezati gastronomiju sa znanjem iz zemljopisa i povijesti, čitati i slušati legende o nastanku pojedinih jela, proširiti leksik riječima vezanima uz hranu i pripremu hrane te pripremiti dvojezični digitalni katalog jela hrvatske nematerijalne baštine. Uvodni smo sat, koji je bio posvećen tipičnim hrvatskim jelima od mljevenoga mesa, na kraju još dodatno začinili začinskom igrom, u kojoj su učenici učili hrvatske nazive za ukupno petnaest začina, a potom se natjecali u pogađanju mirisa pojedinih začina.




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marija Prpić   datum: 10. 2. 2019.

Tražilica

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Korisni linkovi




preskoči na navigaciju