preskoči na sadržaj
Koordinatorica i učiteljice

Koordinatorica  HN Koordinacije Stuttgart i voditeljica Centra hrvatske nastave Baden Württemberg

     Sandra Kovačić

Rođena sam 2.kolovoza 1988.godine.  Dolazim iz brežuljkastog dijela Lijepe naše, malog mjesta predivne prirode, toplih sumještana te bogate kulturne tradicije i baštine, općine Cestica u blizini grada Varaždina. Diplomirala sam 2012. godine na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu te sam stekla zvanje magistre primarnog obrazovanja, a svoje dosadašnje radno iskustvo  stekla sam radeći u brojnim osnovnim školama u domovini. 2017. godine dolazim u Stuttgart kao učiteljica hrvatske nastave u inozemstvu te naredne dvije godine  predajem Hrvatski jezik i kulturu na nastavnim mjestima Fellbach, Winnenden, Backnang i Waiblingen. U dvije godine rada kao učiteljica u hrvatskoj dopunskoj nastavi stekla sam izuzetno važno i dragocjeno iskustvo koje mi je otvorilo nove poglede na samu nastavu te pružilo puno kvalitetnih ideja kako poboljšati ovakav oblik nastave. S početkom školske godine 2019./2020. postajem koordinatorica Koordinacije Stutgart  i voditeljica Centra hrvatske nastave u Baden Württembergu te s puno odličnih planova na temelju ranijeg iskustva krećem u realizaciju istih.

Učiteljice

Danijela Gašpar

Rođena sam u rano kolovoško poslijepodne davne 1979. godine u malom gradiću podno Kamička, Sinju gdje sam i završila svoje osnovnoškolsko obrazovanje. Nakon završene srednje škole u Splitu upisala sam se na Filozofski fakultet u Zadru, gdje sam stekla diplomu profesorice povijesti i profesorice njemačkog jezika i knjiženvnosti. Po završetku studija radila sam kao profesorica njemačkog jezika u dvije osnovne škole: Ivana Lovrića i braće Radića u Sinju puno jedno desetljeće, te održavala tečajeve na nekoliko škola stranih jezika. Trenutno radim kao učiteljica na nastavnim mjestima Stuttgart-Degerloch, Stuttgart-Plieningen, Leinfelden Echterdingen, Filderstadt Bonlanden i Metzingen. Vesele me novi izazovi, kreativnost i originalnost djece te sve što mi pomaže da i sama rastem.

Nataša Jurišić

Zovem se Nataša Jurišić. Rođena sam 28. 11. 1981. godine u Pakracu. Dolazim iz Novske, maloga grada na području Sisačko – moslavačke županije. Učiteljica sam razredne nastave s pojačanim programom iz nastavnog predmeta Hrvatski jezik. Radila sam kao nastavnica u predmetnoj nastavi, učiteljica u produženom boravku te kao učiteljica razredne nastave.  Jedanaest godina sam živjela u Sesvetama kod Zagreba. Zaposlena sam u OŠ Vugrovec – Kašina, koja se nalazi u lijepom Prigorju. Udana sam i majka sam dvoje djece. Hrvatsku nastavu u inozemstvu doživljavam kao izazov kojemu ću se u potpunosti posvetiti.

Anita Kalađija Palić

Rođena sam u Bjelovaru 1978. godine. Po završetku osnovne škole i Gimnazije u Bjelovaru odlazim na studij sociologije i hrvatske kulture (kroatologija) u Zagreb koji uspješno završavam. Za vrijeme rada u osnovnoj školi Slavka Kolara u Hercegovcu upisujem magistarski studij bibliotekarstva u Zadru. Studij završavam 2012.g. te se zapošljavam u Gimnaziji Tina Ujevića u Kutini i polažem stručni ispit pri Nacionalnoj i sveučilisnoj knjižnici u Zagrebu. 2015.g. izabrana sam za tajnicu Hrvatskog čitateljskog društva.  U 2016.g. odlučujem da se selim u Njemačku u Karlsruhe. U Volkshochschule završavam Integrations Kurs i Deutsch fur den Beruf. Vraćam se u Hrvatsku i zapošljavam u Tehničkoj  i Obrtničkoj školi  Bjelovar na radnom mjestu profesora etike i stručnog suradnika knjizničara.  U srpnju 2019. izabrana sam za rad u hrvatskoj nastavi u inozemstvu.   Trenutno radim u Stutgarttu na nastavnim mjestima Wirtemberg Gymnasium, Jakobschule, Wilhemschule, Martin Luther Schule i Bad Mergentheimu.

Suzana Lach Sabljak

Rođena sam u prekrasnom malom gradu Našice gdje sam provela svoje djetinjstvo te završila osnovnu i srednju školu. Nakon završetka srednje škole upisala sam učiteljski studij po završetku kojega sam stekla zanimanje magistra primaranog obrazovanja. Nakon odrađenog  pripravničkog staža te položenog stručnog ispita upisala sam i studij socijalnog rada pri Pravnom fakultetu u Zagrebu, na Studijskom centru socijalnog rada. Nakon završetka studija socijalnog rada stekla sam  zvanje magistra socijalnog rada te odradila pripravnički staž u Centru za socijalnu skrb Našice i položila stručni ispit. U sretnom sam braku. Od rujna 2017. godine zaposlena sam kao učiteljica hrvatske nastave na radnim mjestima , Ostfildern-Nellingen, Stuttgart-Münster i Zuffenhausen. Uživam u radu s djecom i mladima te se veselim novim izazovima koje donosi ovaj posao.  

Ivana Nosić

Ivana Nosić rođena je prije 32 godine i otada je promijenila jako puno adresa. Osnovnu je školu završila u Zagvozdu, preddiplomski studij na Filozofskome fakultetu u Splitu, a diplomski studij kroatistike i talijanistike na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Radila je kao nastavnica hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Lovreću, kao voditeljica tečajeva hrvatskoga jezika za strance u Centru za strane jezike u Splitu te kao učiteljica hrvatske nastave u Rimu i koordinatorica hrvatske nastave u Talijanskoj Republici. Osim u radu u nastavi, stekla je iskustvo kao lektorica za hrvatski te prevoditeljica za talijanski jezik te je sudjelovala u organizaciji brojnih projekata vezanih uz promidžbu hrvatskoga jezika i kulture. Trenutno se navikava na novu adresu i na izazove života na sjeveru, uči njemački jezik, radi puno radno vrijeme kao supruga i majka te kao učiteljica hrvatske nastave u Tübingenu i Reutlingenu.

Kristina Petrović

Rođena sam 3.1.1988. godine u Požegi i ondje završila osnovnu školu i gimnaziju. Na učiteljskom fakultetu u Petrinji diplomirala sam 2012. godine te stekla zvanje mag.prim.educ. Stažiranje sam odradila u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića u Požegi, a nakon polaganja stručnog ispita na istoj školi sam i radila. Radila sam i u mjestu Jakšić kao učiteljica Likovne kulture, a nešto kraće i kao učiteljica razredne nastave u kombiniranom odjelu. Od siječnja 2016. godine radim kao honorarni suradnik Hrvatske nastave u inozemstvu u nastavnim mjestima Geislingen/Steige, Eislingen/Fils, Göppingen i Esslingen/Neckar.

Marina Ulaković

Marina Ulaković dolazi iz malenog mjesta Bosiljevo nedaleko Karlovca. Završila je studij hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Radila je u osnovnim školama na području Karlovačke županije, a trenutno je učiteljica hrvatske nastave u Stuttgartu. Nastavna mjesta: Fellbach, Heilbronn, Stuttgart-Botnang, Stuttgart-Sommerrain i Rottenburg am Neckar. Slobodno vrijeme najviše posvećuje istraživanju novih mjesta, kultura i znamenitosti.

Marijana Zadro

Zovem se Marijana Zadro, još ne tako davnog 24.9.1990. moja mama je kiselila paprike cijeli dan. Strpljivo sam čekala da završi sa poslom i da se odmori te su joj trudovi započeli iduće jutro kad sam i dosla na ovaj svijet. Treće sam dijete u obitelji, ujedno i najmlađe. Dolazimo iz Zaboka, mali grad u okolici Zagreba. Nakon završene srednje škole upisala sam Učiteljski fakultet u Zagrebu, modul Informatika gdje sam stekla titulu prim.mag.educ. Za vrijeme studiranja sudjelovala sam u dva Erasmuss projekta u Londonu. Volontirala sam u ImpactHub-u gdje sam ujedno bila i organizatorica eventa. Kao učiteljica radila sam u nekoliko škola u Zagrebu, a istaknula bi kako smo u zadnjoj školi (gdje sam radila više od dvije godine) imali učenike trazitelje Azila gdje je najveća istaknuta kulturološka i jezična raznolikost. Pridružila sam se Koordinaciji Stuttgart u siječnju 2020. te sam učiteljica u nastavnim mjestima: Bad Mergetheim, Weilmdorf, Leonberg, Sindelfingen i Böblingen. Veselim se novim poslovnim izazovima i suradnji.

Danijela Zubak

Učiteljica, supruga i majka malene djevojčice. Rođena je i odrasla u srcu Slavonije, Đakovu. Osnovnu i srednju školu završila je u rodnome kraju, a studij hrvatskoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Nekoliko je godina radila kao učiteljica hrvatskoga jezika u osnovnoj školi u Starim Mikanovcima. Od rujna 2016. radi kao učiteljica u Hrvatskoj nastavi u inozemstvu na nastavnim mjestima  Korntal, Kirchheim unter Teck, Gerlingen i Ludwigsburg. 

Tea Žunić

Ja sam Tea Žunić. Isplovila sam iz najdraže Rijeke, grada koji neprestano teče. Tamo sam provela prekrasno djetinjstvo i uživala pažnju toplih i pristupačnih ljudi, svoje obitelji i prijatelja. U Rijeci sam završila osnovnu i srednju školu te sam na Filozofskom fakultetu završila jednopredmetni studij hrvatskoga jezika i književnosti. U osnovnoj školi odradila sam stručno osposobljavanje i u tom sam periodu stekla vrlo važno iskustvo u radu s učenicima. U dvije škole bila sam pomoćnica u nastavi. Tijekom rada u školi shvatila sam koliko me ispunjava i pokreće prenošenje znanja, a ponajprije odnos pun povjerenja i međusobnoga prihvaćanja u radu s djecom. Komunikativna sam, vedra i otvorena. Volim čitati, istraživati, volim glumu, smijeh, svog labradora Oskara (i ostale životinje), glazbu, more, i sve što ispunjava moju dušu.  Trenutno radim kao učiteljica Hrvatske nastave u mjestima Schwäbish Hall, Stuttgart Süd, Stuttgart West i Wernau.


 

TražilicaKalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju