preskoči na sadržaj
Učiteljice i učitelji

Koordinator

Držislav Ujević

Rodio se 1985. godine u splitskom rodilištu. Nakon osnovne škole i gimnazije u rodnom gradu završio je studij hrvatskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Zadru. Voli glazbu, bicikle, loše šale i dobre ljude. Ne voli pisati o sebi u trećem licu.

 

Učiteljice

Sanja Dragić

Rođena u Bosni i Hercegovini, rano djetinjstvo provela u Njemačkoj, osnovnu školu i gimnaziju pohađala u srcu Slavonije, Đakovu, a studirala Hrvatski jezik i književnost i Njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Ove školske godine sam se pridružila timu hrvatske nastave u inozemstvu na nastavnim mjestima Vaihingen an der Enz, Stuttgart-Weilimdorf, Leonberg, Sindelfingen i Böblingen. Nisam ljubitelj rutine, volim izazove, glazbu, hranu i sve oblike čokolade. 

Marina Hadžija

Moje ime je Marina Hadžija. 43 su mi godine. Rođena sam u Rijeci gdje sam i odrasla, završila školu i upisala Filozofski fakultet te stekla zvanje profesora hrvatskoga jezika i književnosti. Prije sedam godina splet životnih okolnosti odveo me u srce Dalmacije, u Šibenik, grad u kojem živim i radim kao nastavnik hrvatskoga jezika u jednoj osnovnoj školi. No, jedno nezaboravno iskustvo u Hrvatskoj školi u SR Njemačkoj od 2006. do 2009. god., razlog je zbog kojeg se javljam na natječaj i 2015. god. dolazim kao učiteljica u Stuttgart. Mama sam jednog krasnog 12-godišnjeg dječaka koji mi je poticaj u svemu što činim.

Danijela Gašpar

Rođena sam u rano kolovoško poslijepodne davne 1979. godine u malom gradiću podno Kamička, Sinju gdje sam i završila svoje osnovnoškolsko obrazovanje. Nakon završene srednje škole u Splitu upisala sam se na Filozofski fakultet u Zadru, gdje sam stekla diplomu profesorice povijesti i profesorice njemačkog jezika i knjiženvnosti. Po završetku studija radila sam kao profesorica njemačkog jezika u dvije osnovne škole: Ivana Lovrića i braće Radića u Sinju puno jedno desetljeće, te održavala tečajeve na nekoliko škola stranih jezika. Trenutno radim kao učiteljica na nastavnim mjestima Stuttgart-Degerloch, Stuttgart-Plieningen, Leinfelden Echterdingen i Filderstadt Bonlanden. Vesele me novi izazovi, kreativnost i originalnost djece te sve što mi pomaže da i sama rastem.

Nataša Jurišić

Zovem se Nataša Jurišić. Rođena sam 28. 11. 1981. godine u Pakracu. Dolazim iz Novske, maloga grada na području Sisačko – moslavačke županije. Učiteljica sam razredne nastave s pojačanim programom iz nastavnog predmeta Hrvatski jezik. Radila sam kao nastavnica u predmetnoj nastavi, učiteljica u produženom boravku te kao učiteljica razredne nastave.  Jedanaest godina sam živjela u Sesvetama kod Zagreba. Zaposlena sam u OŠ Vugrovec – Kašina, koja se nalazi u lijepom Prigorju. Udana sam i majka sam dvoje djece. Hrvatsku nastavu u inozemstvu doživljavam kao izazov kojemu ću se u potpunosti posvetiti.

Dijana Kossi

Dijana Kossi odrasla je u lijepom našem zelenom Međimurju, u Nedelišću kraj Čakovca. Nakon završene Gimnazije u Čakovcu, upisujem Visoku učiteljsku školu u Čakovcu i stječem zvanje diplomirana učiteljica razrede nastave s pojačanim programom iz njemačkog jezika. Od 2005. godine radim u nekoliko osnovnih i jednoj srednjoj školi u vlastitioj i okolnim županijama. Najdraže uspomene vežu me uz rad s djecom najmlađeg uzrasta, bilo da se radilo o svladavanju početnog čitanja i pisanja, pravilnom bacanju lopte ili pak vezanju cipela. Životne strasti su mi glazba i putovanja, tako da već od malih nogu sudjelujem na različitim smotrama zborova i KUD-ova u domovini i izvan nje. Od rujna 2015. pripala mi je čast predavati na nastavnim mjestima: Tübingen, Metzingen, Rottenburg am Neckar i Freudenstadt.

Sandra Kovačić
Ja sam Sandra Kovačić. Dolazim iz brežuljkastog dijela Lijepe naše, malog mjesta predivne prirode, toplih sumještana i bogate kulturne tradicije i baštine; općine Cestica (Kolarovec) do koje vodi cesta iz Varaždina grada prema obližnjoj Sloveniji. Imam 29 godina i po zanimanju sam magistra primarnog obrazovanja. Svoje dosadašnje radno iskustvo stekla sam radeći po brojnim osnovnim školama (OŠ Cestica, te osnovne škole u Zagrebu: OŠ P. Preradovića, OŠ S. S.Kranjčević OŠ Frana Galovića, OŠ braće Radić-Botinec,…). Veseli me što sam od ove školske godine dio hrvatske nastave u inozemstvu i sretna sam što imam mogućnost steći novo iskustvo  te se nadam da ću moći realizirati što više planiranih ideja i na taj način povezati djecu u domovini i zemlji boravka.  Radim u Koordinaciji Stuttgart, a moja radna mjesta su: Fellbach, Winnenden, Backnang i Waiblingen. U slobodno vrijeme istražujem novu životnu sredinu- grad Stuttgart, usavršavam novi jezik,  uživam u bračnom životu i veselim se svakom novom danu

Suzana Lach Sabljak

Rođena sam u prekrasnom malom gradu Našice gdje sam provela svoje djetinjstvo te završila osnovnu i srednju školu. Nakon završetka srednje škole upisala sam učiteljski studij po završetku kojega sam stekla zanimanje magistra primaranog obrazovanja. Nakon odrađenog  pripravničkog staža te položenog stručnog ispita upisala sam i studij socijalnog rada pri Pravnom fakultetu u Zagrebu, na Studijskom centru socijalnog rada. Nakon završetka studija socijalnog rada stekla sam  zvanje magistra socijalnog rada te odradila pripravnički staž u Centru za socijalnu skrb Našice i položila stručni ispit. U sretnom sam braku. Od rujna 2017. godine zaposlena sam kao učiteljica hrvatske nastave na radnim mjestima Bad Mergentheim, Ostfildern-Nellingen, Stuttgart-Münster i Stuttgart-Bad Cannstatt. Uživam u radu s djecom i mladima te se veselim novim izazovima koje donosi ovaj posao.  

Ivana Nosić

Ivana Nosić rođena je prije 30 godina i otada je promijenila jako puno adresa. Osnovnu je školu završila u Zagvozdu, preddiplomski studij na Filozofskome fakultetu u Splitu, a diplomski studij kroatistike i talijanistike na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Radila je kao nastavnica hrvatskoga jezika u Lovreću, kao honorarna voditeljica tečajeva hrvatskoga jezika i privatna instruktorica talijanskoga u Splitu, kao učiteljica hrvatske nastave u Rimu i koordinatorica hrvatske nastave u Talijanskoj Republici te naposljetku kao učiteljica hrvatske nastave u jedanaest njemačkih gradova. U suradnji s brojnim hrvatskim i stranim institucijama i udrugama sudjelovala je u organizaciji raznih projekata vezanih uz promidžbu hrvatskoga jezika i kulture u inozemstvu te međunarodnih projekata s ciljem promicanja interkulturalnosti. Trenutno se navikava na novu adresu i na izazove života na sjeveru, intenzivno uči njemački jezik, radi puno radno vrijeme kao supruga i majka te kao honorarni suradnik u nastavnim mjestima Nürtingen, Wernau i Reutlingen.

Kristina Petrović

Rođena sam 3.1.1988. godine u Požegi i ondje završila osnovnu školu i gimnaziju. Na učiteljskom fakultetu u Petrinji diplomirala sam 2012. godine te stekla zvanje mag.prim.educ. Stažiranje sam odradila u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića u Požegi, a nakon polaganja stručnog ispita na istoj školi sam i radila. Radila sam i u mjestu Jakšić kao učiteljica Likovne kulture, a nešto kraće i kao učiteljica razredne nastave u kombiniranom odjelu. Od siječnja 2016. godine radim kao honorarni suradnik Hrvatske nastave u inozemstvu u nastavnim mjestima Geislingen/Steige, Eislingen/Fils, Göppingen, Stuttgart Burgholzhof i Esslingen/Neckar.

Marina Ulaković

Rođena sam u Karlovcu, a živim u malenom mjestu Bosiljevu. Nakon završetka srednje škole upisala sam studij hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Poslije završenog studija radila sam u osnovnim školama kao učiteljica hrvatskog jezika i primarnog obrazovanja. Trenutno radim kao učiteljica hrvatske nastave u mjestima Heilbronn, Botnang, Stuttgart-Bad Cannsatt i Sommerrain.

Danijela Zubak

Učiteljica, supruga i majka malene djevojčice. Rođena je i odrasla u srcu Slavonije, Đakovu. Osnovnu i srednju školu završila je u rodnome kraju, a studij hrvatskoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Nekoliko je godina radila kao učiteljica hrvatskoga jezika u osnovnoj školi u Starim Mikanovcima. Od rujna 2016. radi kao učiteljica u Hrvatskoj nastavi u inozemstvu na nastavnim mjestima  Korntal, Kirchheim unter Teck, Gerlingen i Ludwigsburg. 

Tea Žunić

Ja sam Tea Žunić. Isplovila sam iz najdraže Rijeke, grada koji neprestano teče. Tamo sam provela prekrasno djetinjstvo i uživala pažnju toplih i pristupačnih ljudi, svoje obitelji i prijatelja. U Rijeci sam završila osnovnu i srednju školu te sam na Filozofskom fakultetu završila jednopredmetni studij hrvatskoga jezika i književnosti. U osnovnoj školi odradila sam stručno osposobljavanje i u tom sam periodu stekla vrlo važno iskustvo u radu s učenicima. U dvije škole bila sam pomoćnica u nastavi. Tijekom rada u školi shvatila sam koliko me ispunjava i pokreće prenošenje znanja, a ponajprije odnos pun povjerenja i međusobnoga prihvaćanja u radu s djecom. Komunikativna sam, vedra i otvorena. Volim čitati, istraživati, volim glumu, smijeh, svog labradora Oskara (i ostale životinje), glazbu, more, i sve što ispunjava moju dušu.  Trenutno radim kao učiteljica Hrvatske nastave u mjestima Schwäbish Hall, Stuttgart Süd i Stuttgart West. 


 

TražilicaKalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju