preskoči na sadržaj
Vijesti

Radionica povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U subotu, 22. listopada, održana je u prostorijama Hrvatske katoličke zajednice u Reutlingenu trosatna radionica povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Radionicu su organizirali članovi Odbora za mlade HKZ-a Reutlingen, Metzingen i Tübingen u suradnji s učiteljicom hrvatske nastave u spomenutim trima mjestima, a pozivu na sudjelovanje odazvalo se četvrdesetak djece iz svih triju zajednica.

Mladi su pekari radili u šest skupina i imali priliku okušati se u pripremi brojnih vrsta peciva, počevši od dalmatinskih fritula i slavonske orahnjače pa sve do hercegovačkih peksimeta i raznih drugih specijaliteta od dizanoga tijesta. Uz kulinarske vještine djeca su pokazala i kreativnost na likovnom području te su izradila jesenske vijence i veliki jesenski 3D- plakat na kojem su izrazila svoju zahvalnost Stvoritelju za sve čime nas svaki dan dariva i hrani. Rad je izložen na nedjeljnoj misi u Reutlingenu, uz svečani stol u tradicionalnome hrvatskom ruhu, prepun plodova zemlje i pekarskih proizvoda nastalih na radionici.

Treba napomenuti da najvrjedniji rezultat radionice ipak nije bio izložen – njega su naime djeca ponijela u svojim srcima: upoznavanje s vršnjacima, druženje uz kakao, pjesmu i tople mirise i okuse „bakine“ kuhinje, razgovor, smijeh, učenje te, iznad svega, zajedništvo i dobro raspoloženje!




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sara Lerga   datum: 26. 10. 2022.

Vijesti

Radionica povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U subotu, 22. listopada, održana je u prostorijama Hrvatske katoličke zajednice u Reutlingenu trosatna radionica povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Radionicu su organizirali članovi Odbora za mlade HKZ-a Reutlingen, Metzingen i Tübingen u suradnji s učiteljicom hrvatske nastave u spomenutim trima mjestima, a pozivu na sudjelovanje odazvalo se četvrdesetak djece iz svih triju zajednica.

Mladi su pekari radili u šest skupina i imali priliku okušati se u pripremi brojnih vrsta peciva, počevši od dalmatinskih fritula i slavonske orahnjače pa sve do hercegovačkih peksimeta i raznih drugih specijaliteta od dizanoga tijesta. Uz kulinarske vještine djeca su pokazala i kreativnost na likovnom području te su izradila jesenske vijence i veliki jesenski 3D- plakat na kojem su izrazila svoju zahvalnost Stvoritelju za sve čime nas svaki dan dariva i hrani. Rad je izložen na nedjeljnoj misi u Reutlingenu, uz svečani stol u tradicionalnome hrvatskom ruhu, prepun plodova zemlje i pekarskih proizvoda nastalih na radionici.

Treba napomenuti da najvrjedniji rezultat radionice ipak nije bio izložen – njega su naime djeca ponijela u svojim srcima: upoznavanje s vršnjacima, druženje uz kakao, pjesmu i tople mirise i okuse „bakine“ kuhinje, razgovor, smijeh, učenje te, iznad svega, zajedništvo i dobro raspoloženje!




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sara Lerga   datum: 26. 10. 2022.

Tražilica

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Korisni linkovi




preskoči na navigaciju